Η αγορά και χρήση ενός έξυπνου φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων (EV) προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα που τον καθιστούν αξιόλογη επένδυση για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Οι έξυπνοι φορτιστές παρέχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω Wi-Fi, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να ξεκινούν ή να σταματούν τη φόρτιση και να παρακολουθούν την κατάσταση της μπαταρίας μέσω εφαρμογών για κινητά. Μερικοί φορτιστές μπορούν επίσης να συνδεθούν με άλλες έξυπνες συσκευές του σπιτιού.

Πλεονεκτήματα των έξυπνων φορτιστών: Ταχύτητα Φόρτισης: Οι έξυπνοι φορτιστές είναι τρεις φορές ταχύτεροι από τους παραδοσιακούς φορτιστές τριών πινών, επιτρέποντας γρηγορότερη φόρτιση του οχήματός σας.

Οικονομία: Η φόρτιση κατά τις ώρες εκτός αιχμής μπορεί να μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, κάνοντάς την συγκρίσιμη με την τιμή της βενζίνης περίπου στα 1,60€/λίτρο.

Ασφάλεια: Οι έξυπνοι φορτιστές παρέχουν καλύτερη διαχείριση του φορτίου, αποφεύγοντας την υπερφόρτωση του ηλεκτρικού δικτύου του σπιτιού σας.

Συμβατότητα με έξυπνα δίκτυα: Στο μέλλον, οι έξυπνοι φορτιστές θα μπορούν να αντιδρούν σε σήματα από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνοντας ή μειώνοντας τη φόρτιση ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες κόστους.

Ευκολία: Μπορείτε να ρυθμίσετε τις προτιμήσεις φόρτισης και να εξασφαλίσετε ότι το όχημά σας είναι πλήρως φορτισμένο όποτε το χρειαστείτε, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε περαιτέρω.

Πότε να αγοράσετε έναν έξυπνο φορτιστή: Είναι ιδανικό να αγοράσετε έναν έξυπνο φορτιστή κατά την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος ή όταν είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε τον υπάρχοντα φορτιστή σας​ (The Driven)​​ (Gen Less)​.

Οι έξυπνοι φορτιστές δεν είναι μόνο ένα βήμα προς την άνεση και την οικονομία, αλλά συμβάλλουν επίσης στη μείωση της ζήτησης ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής, κάνοντας το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας πιο αποδοτικό και βιώσιμο.