Ποια είναι η εταιρεία που φέρνει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων για τη θάλασσα;

Ποια είναι η εταιρεία που φέρνει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων για τη θάλασσα;

Μια νέα σειρά προϊόντων υψηλής καινοτομίας για τον κλάδο της φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων όχι μόνον στη στεριά και στο δρόμο, αλλά και εν πλω, έρχονται από την EVziiin©.

Οι συγκεκριμένες λύσεις έρχονται να δώσουν λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορούσε στην φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων πολλών οδηγών που πραγματοποιούν είτε συχνές διαμονές, είτε επαγγελματικές υποχρεώσεις, είτε τις διακοπές τους, σε διάφορα νησιά ανά την Ελλάδα και που πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να καταφτάνουν στον προορισμό τους με γεμάτη την μπαταρία του αυτοκινήτου τους.

Από την άλλη πλευρά και οι πλοιοκτήτριες εταιρείες θα μπορούν να παρέχουν τις εν λόγω υπηρεσίες εύκολα, αξιόπιστα και με ασφάλεια -ζήτημα πρώτιστης σημασίας για το συγκεκριμένο κλάδο, για ευνόητους λόγους- μέσα από ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υποστήριξης.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος

Τα συστήματα παρακολούθησης φόρτισης και ασφάλειας υψηλής ποιότητας αφορούν σε χρήση για επιβατηγά οχηματαγωγά roPax, καθώς και PCCs (Pure Car Carrier) και PCTCs (Pure Car and Truck Carrier). Τα πλήρη συστήματα φόρτισης και παρακολούθησης αποτελούνται από ειδικό υλικό, με κορυφαίες προδιαγραφές ασφαλείας, για εγκατάσταση σε κατάστρωμα αυτοκινήτων και αίθουσες ελέγχου, σε συνδυασμό με ένα ειδικά κατασκευασμένο λογισμικό ενσωματωμένο στο σύστημα διαχείρισης καυσίμων των πλοίων, με ενσωματώσεις που επεκτείνονται και στα συστήματα προειδοποίησης και συναγερμού. Το κεντρικό σύστημα ελέγχου, που ονομάζεται σύστημα φόρτισης CYAN, χρησιμοποιεί προσαρμοστική διαχείριση ισχύος και βελτιστοποίηση, επιτρέποντας τη φόρτιση των ηλεκτρικών συστημάτων σύμφωνα με την πραγματική ικανότητα διανομής ενέργειας του σκάφους ανά πάσα στιγμή. Το βασικότερο, ότι τα σχετικά συστήματα αξιοποιούν στο έπακρο την απαγόρευση ατυχημάτων που σχετίζονται με πυρκαγιά ή έκρηξη, καθώς εξάγουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες από τους σταθμούς φόρτισης και τα συνδεδεμένα οχήματα – προσφέροντας προειδοποίηση για πιθανή δυσλειτουργία ή κίνδυνο για το πλήρωμα το συντομότερο δυνατό.”

Τα οφέλη από την αξιοποίηση των υπηρεσιών

1. Αξιοποίηση συσσωρευμένης τεχνογνωσίας από πρωτοπόρους χώρες στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης: Από Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες και εμπειρία από τις θαλάσσιες μεταφορές στη Βαλτική θάλασσα.

2. Αυξημένη ασφάλεια: Τα συστήματα ηλεκτροκίνησης, όπως και κάθε άλλο σύστημα επάνω στο καράβι θα πρέπει να πληρούν ειδικές προδιαγραφές και να έχουν την δυνατότητα να ικανοποιήσουν και μελλοντικές κοινές Ευρωπαϊκές οδηγίες ασφάλειας. Οι λύσεις της EVziiin© παρέχουν αυτές ακριβώς τις δυνατότητες.

3. Πλήρης διασύνδεση: Οι λύσεις της EVziiin© αλληλοεπιδρούν με τα συστήματα του καραβιού και μπορούν να προσφέρουν -συμπληρωματικά με τα συστήματα του σκάφους- απομακρυσμένη λειτουργία των υποδομών που ανήκουν στο σκάφος.

4. Ολοκληρωμένο οικοσύστημα: Τα κυκλώματα της EVziiin©, συνιστούν απομακρυσμένη υποστήριξη, λειτουργία, επίλυση προβλημάτων, τιμολόγηση και είσπραξη τζίρου από υποδομές φόρτισης που ανήκουν στον καράβι.

5. Εξατομικευμένες υπηρεσίες: To IoT οικοσύστημα της EVziiin© υποστηρίζει διαφορετικού είδους προωθητικές ενέργειες (π.χ. προωθητικά κουπόνια) προς τον καταναλωτή/οδηγό προς όφελος των ναυτιλιακών εταιριών και των πελατών τους.

Η συνεργασία

H EVziiin©φέρνει τις συγκεκριμένες State-Of-The-Art λύσεις στην Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία: Marine Charging Point Ltd*, μία πρωτοπόρο εταιρεία από την Φιλανδία, που θα μεταφέρει -μέσα από τις προϊόντα της- τη σημαντική εμπειρία της Σκανδιναβικής Χερσονήσου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, τώρα και στη θάλασσα...

Μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες -τώρα και στον κλάδο της ναυτιλίας- και δυνατότητες στις πλοιοκτήτριες εταιρείες να αποκτήσουν νέες ροές εσόδων. Ειδικότερα, μέσα από την αξιοποίηση της πλατφόρμας που έχει αναπτύξει η EVziiin©, εκμεταλλεύονται στο έπακρο, τις δυνατότητες του Internet of Things (του Internet των Πραγμάτων) και της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την EVziiin© τις λύσεις για επιχειρήσεις, το ειδικά σχεδιασμό Mobile App της, για smartphones και τα πλεονεκτήματα για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.evziiin.com